Thursday, 5 January 2012

Menimba Ilmu di KISMEC

28/12/2011 (RABU)
Salam smua..blog nie awin reka khas utk berkongsi pengalaman dan juga ilmu terbaru yang awin dapat di KISMEC atau Kedah Industrial Skills and Management Development yang bertempat di Sungai Petani. Kursus dan praktikal selama 6 bulan kat sini banyak memberi ilmu kepada Awin mengenai satu teknologi IT yang terbaru iaitu Radio Frekuensi Identification Device atau RFID. Semasa pertama kali mendaftar kat Kismec nie memang banyak sangat benda yang bermain kat minda nie..yalah, mana tak nya..daripada Jabatan Perdangangan (Pemasaran) kat POLIMAS tiba2 bleh amik course IT plak kt Kismec..hahahha…jauh bumi dari langit..salah awin jgak masa tue x check dulu apa course yang ditawarkan kt awin tue..yang awin tau kursus nie cuma 6 bulan jer dan ada praktikal dan paling penting ada elaun (RM 500 dohh…sapa xmau)..hehehe..bila dtg Kismec nie mula la da gelabah biawak…mana taknya, satu habuk pun xtau pasal dunia IT nie…baru sedar diri nie mcm katak di bawa tempurung daaaa..huhuhu…tapi Alhamdulillahh..berkat daripada sokongan mak n abah dan jgk kwn-kwn kt POLIMAS yang turut serta dalam kursus nie, so adala jgk skit semangat tue kan…:-)

1 comment:

  1. salam, boleh saya tahu camna pengalaman belajar rfid kat kismec?
    best x? terima kasih.

    ReplyDelete